Upute za korištenje

Registracija i prijava na kupikartu.ba

Iako je omogućen pregled događaja bez registracije, da bi izvršili kupovinu ili rezervaciju karata, tačnije izvršili uplatu i način dostave, potrebno se registrovati, a zatim prijaviti sa pristupnim podacima na kupikartu.ba. Proces registracije i prijave je veoma jednostavan i brz, a istim dobijate dodatne mogućnosti na kupikartu.ba, poput pregleda prethodnih narudžbi i rezervacija, prijavu na newsletter isl.

Registraciju možete izvršiti na linku Registracija korisnika, tačnije ukoliko kliknete na link Ovdje u box-u za registraciju korisnika. Popunite ispravno sva polja Vašim podacima, a polja koja su označena sa * su obavezna za ispunjavanje. Podatke koje budete unosili moraju biti relevantni i istiniti.

Također, lozinku koju budete unosili pravilno formulišite (preporučujemo kombinaciju slova i brojeva) radi dodatne sigurnosti. Kada ispunite sva neophodna polja kliknite na dugme Registracija kako bi završili proces registracije. Nakon završetka registracije, na e-mail će Vam doći link za aktivaciju Vašeg naloga nakon čega će te se moći prijaviti sa svojim pristupnim podacima.

Nakon završetka kupovine, prepopručujemo Vam da se odjavite sa naloga klikom na link Odjavite se. Naravno, kada ponovo posjetite kupikartu.ba, nije se potrebno ponovo registrirati već samo prijaviti sa podacima koje ste ranije unijeli. Da bi se uspješno prijavili na kupikartu.ba  potrebno je unijeti e-mail adresu koju ste unijeli prilikom registracije i lozinku, te kliknuti na dugme Prijavite se.


Kupovina karata

Obzirom na veliki broj događaja za koje možete kupiti karte, isti su kategorisani, odnosno razvrstani u nekoliko kategorija, koji imaju i svoje podkategorije. Tako su Vam na raspolganju kategorije Muzika, Sport, Kultura i Zabava. Kliknite na jednu od podkategorija (npr. Pozorište) i prikazaće Vam se događaji iz navedene kategorije.

Prikazana je slika događaja, naziv i termini održavanja navedenog događaja. Na stranici događaja u box-u kupovina karte, potrebno je odabrati termin održavanja događaja, kojim započinjete process kupovine ili rezervacije karata. Važno je naglasiti da ćete odabirom termina biti prebačeni na stranicu za odabir mjesta/zone, kao i dodatnih opcija (npr. Vrsta narudžbe, količina, način plaćanja isl.).


Zaključivanje kupovine

Proces zaključivanja kupovine, odnosno proces naplate se sastoji iz nekoliko bitnih koraka. Prvi korak je da definišete i pravilno ispunite sve potrebne informacije o količini i načinu plaćanja.

Ukoliko je potrebno, napišite i komentar za narudžbu u polje predviđeno za to. Možete je iskoristiti da napišete poruku za osobu koja prima poklon, zatim da naglasite bitne informacije za narudžbu i slično.

Ukoliko ste ispunili ispravno sve informacije o količini, kliknite na dugme Kupi/Rezerviši kartu, kako bi započeli drugi korak u procesu naplate. Radi se o informacijama i načinu plaćanja narudžbe. Način plaćanja je kreditnom karticom.

Sve ulaznice se šalju putem emaila (E-Ticket), osim ako drugačije nije naglašeno. 

Ukoliko je plaćanje kreditnom karticom, servis koji Vam pružamo je omogućen od strane Monri Payment System i UniCredit Banke, kontrolira plaćanje i apsolutno čuva sve Vaše podatke. Po završetku plaćanja, na email ćete dobiti potvrdu o izvršenom plaćanju i da ste uspješno izvršili narudžbu. Pored troškova ulaznice i agencijskih troškova, dodatno Vam se mogu obračunati i troškovi dostave ulaznica ukoliko ste isto označili, odnosno ako za taj događaj nisu u ponudi E-karte. Ukoliko se kupovina odnosi na ulaznice iz Kupikartu.ba sistema, iste ćete dobiti putem email-a (E-Ticket), te samim tim niste obavezni da označavate dostavu. Dovoljno je da samo isprintate svoje ulaznice i one Vam osiguravaju nesmetan ulaz na izabranu priredbu.

Kada ste odabrali način plaćanja, kliknite na dugme Kupi kartu. Nakon toga ćete biti prebačeni na stranicu u kojoj vršite finalnu provjeru i potvrdu Vaše narudžbe. Ukoliko su sve informacije ispravne možete kliknuti na dugme Potvrdi.

Plaćanje za osobe iz inostranstva je moguće isključivo putem kreditne kartice. Nakon potvđenog plaćanja, ulaznice ćete dobiti putem email-a, ukoliko se radi o ulaznicama iz Kupikartu.ba sistema. Ukoliko to nije slučaj, svoje ulaznice uvijek preuzimate na Box Office-u na kojoj se održava događaj, osim ako to nije drugačije naglašeno.

Sva pravila su podložna izmjenama bez prethodne najave!