Uslovi korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela kupikartu.ba portala i svih njegovih dijelova (u nastavku kupikartu.ba) automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja.
Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem kupikartu.ba ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.
Niti jedan dio kupikartu.ba ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.


Kupikartu.ba

Kupikartu.ba posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje kupikartu.ba ukoliko ne krše pravila korištenja.
Kupikartu.ba sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.
Kupikartu.ba sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje kupikartu.ba koristite na vlastitu odgovornost i kupikartu.ba ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.
Pristup kupikartu.ba i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.


Autorska prava

Kupikartu.ba polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava kupikartu.ba i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (kupikartu.ba, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
Ukoliko smatrate da je kupikartu.ba povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.


Linkovi na vanjske stranice

kupikartu.ba sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala. kupikartu.ba linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.


Zaštita privatnosti

Kupikartu.ba štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.
Kupikartu.ba se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Kupikartu.ba može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provideru) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke kupikartu.ba koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao servis i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.

Kupikartu.ba obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

Kupikartu.ba se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila kupikartu.ba ili nezakonitih aktivnosti korisnika.
Sva plaćanja kreditnim karticama na kupikartu.ba obavljaju se posredstvom  Monri Payment servisa.  Kupikartu.ba je certificirani prodavac MONRI Payment servisa putem kojeg se koristi SSL 128-bitnom enkripcijom kakvom se koriste i ostali online shopovi, što pruža zašititu Vaših ličnih podataka i brojeva kartica. Odlaskom na sigurnu stranicu (SSL) za online plaćanje, upisom svojih podataka (broj kartice i ostalo) te samim činom plaćanja prihvaćate sva pravila kupikartu.ba. Isto tako, prihvatate da se Vaša kartica tereti za iznos cijene karata u EUR u protuvrijednosti (po službenom tečaju institucije koja Vam je izdala karticu) na dan naplate. 


Poruke kupikartu.ba i sponzora

Kupikartu.ba svojim korisnicima može povremeno poslati obavijesti kupikartu.ba i sponzora.


Promjena pravila

Kupikartu.ba zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama kupikartu.ba može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu.