Često postavljena pitanja

Gdje mogu pogledati Vaše uslove korištenja i izjavu o privatnosti?

Da bi ste pogledali naše uslove korištenja i izjavu o privatnosti, molimo Vas kliknite ovdje.


Koji način plaćanja prihvaćate?

KREDITNA KARTICA

Ovaj servis je omogućen od strane Monri Payment System i UniCredit Banke vrši procesuiranje i naplatu. Monri Payment System u strogoj tajnosti čuva sve Vaše podatke. Nakon svake uspješne transakcije, na mail dobivate potvrdu o izvršenom plaćanju.

FAKTURA

Kupikartu.ba je omogućio kupovinu ulaznica za određeni događaj sa mogućnošću plaćanja Fakturom. Ova opcija je zgodna za osobe koje raspolažu sa SMS bankarstvom...


Da li imam nekih dodatnih troškova?

Sve ulaznice koje servis kupikartu.ba prodaje, prodaje ih isključivo kao agent, a cijene ulaznica već imaju uračunat PDV. Cijena karte je određena od strane organizatora, i kupikartu.ba je ne smije mijenjati. Troškovi prilikom plaćanja kreditnom karticom su iskazani prilikom naplate i uvećani za iznos bankarske provizije.


Kako se ulaznice dostavljaju?

Nakon uspješnog plaćanja ulaznice se automatski dostavljaju na email adresu koju ste unjeli prilikom registracije. Ulaznice se isporučuju u formi PDF. fajla. Ulaznice je potrebno odštampati.
 

Kako ovaj sisitem uopće funkcionira?

Hvala Vam na ovom pitanju. Veliko nam je zadovoljstvo upoznati Vas sa ovim načinom kupovine ulaznica. Ovaj sistem je apsolutno provjeren sistem koji funkcionira u svim zemljama svijeta i apsolutno je zasjenio tradicionalne vidove kupovine ulaznica. Naime, kada na našoj stranici odaberete događaj koji želite posjetiti, klikom na taj link odlazite na stranicu gdje odabirete termin dešavanja. Nakon odabira termina, sistem Vas dalje vodi do odabira načina plaćanja. Pored kartičnog plaćanja, nudimo i plaćanje putem fakture za pravna lica. Neka dešavanja će takođe nuditi i mogućnost same rezervacije ulaznice. Te rezervacije se moraju realizirati 48 sati prije predstave i na blagajni samog organizatora. Ukoliko ste odabrali plaćanje ulaznice kreditnom karticom, sistem Vas dalje vodi na servis za plaćanje, gdje nakon izvršene transakcije dobivate email koji potrvđuje da ste izvršili transakciju. Nakon provjere Vaše kartice, dobivate drugi email sa jedinstvenom šifrom i bar kodom koji je dodjeljen isključivo Vama. Sa tom šifrom odlazite na ulaz i na zahtijev odgovornog lica pokazujete šifru i Vaše mjesto Vas čeka.

 


Šta ukoliko je događaj otkazan?

Ukoliko je događaj otkazan, Organizator je odgovoran za povrat novca koji ste platili za ulaznicu. Tu nisu uračunati troškovi dostave ili ostali troškovi koji su proizašli prilikom transakcije. Novac će biti vraćen isključivo uz potvrdu o plaćanju i kopiji ulaznice ili primljenog emaila sa jedinstvenom šifrom. Ukoliko je događaj prolongiran za neki drugi termin, novac se neće vraćati sve do momenta potpunog otkazivanja događaja od strane organizatora ili ukoliko sam Organizator ne odluči drugačije a u korist svojih kupaca. Kupikartu.ba uvijek stoji na strani svojih komitenata i kupaca te će uvijek štititi njihova prava.


Šta ukoliko se desi da je neko kopirao moju šifru?

Šifru koju dobijete morate maksimalno čuvati te se niko drugi ne može teretiti za krivotvorenje. Ukoliko ste kopirali Vašu šifru, onaj koji prvi dođe ima pravo ulaza.


Da li će moja sjedišta biti grupisana?

Da, ukoliko ste kupili više ulaznica, sve ulaznice će biti u nizu osim ako drugačije nije određeno od strane organizatora. Na nekim događajima ćete biti u mogućnosti sami birati sjedište putem naše virtualne dvorane.


Zašto su moje karte printane na papiru?

Ovaj sistem prati svjetski trend printanja takozvanih e-ulaznica (elektronski izdanih ulaznica). Ova tehnologija je apsolutno pouzdana i kao takva se primjenjuje u svim zemljama svijeta i u svim oblastima, od avio kompanija do klubova i sportskih manfestacija. Ulaznice su 100% validne i prihvaćene od strane organizatora. Svaka ulaznica sadrži jedinstveni bar kod sa šifrom koja se provjerava na ulazu, bilo da se skenira ili da se ručno pregledava. Ukoliko niste ponjeli šifru sa sobom, ulaz Vam neće biti dozvoljen. Ne kopirajte vašu ulaznicu jer će se na ulazu omogućiti prolaz onome koji je prvi došao. Čuvajte svoju šifru kao što bi ste čuvali i običnu kartu.


Zašto se na ulaznicama pojavljuje nečije drugo ime?

To su Vaše ulaznice. Ime koje se pojavljuje može biti ime naručioca ili ime one osobe ko je platio ulaznice te Vam ih dostavio kao poklon ili na neki drugi način. Ulaznice su prenosive i sada su u Vašem vlasništvu.