INDEXI I PRIJATELJI @BKC - SARAJEVO

Date: 13/04

Location: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

  

Indexi i prijatelji u Sarajevu: Hommage legendarne grupe Indexi

U duhu neprolazne ljubavi prema kultnom sarajevskom bendu Indexi, 13. aprila će se održati jedinstveni koncertni spektakl "Indexi i Prijatelji" u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu. Hommage bendu Indexi, koji se održava u spomen na nezaboravnog Bodu Kovačevića, okupit će živuće članove originalnog benda: Fadila Redžića, Nena Jurina, Pecu Peteja, Sinanu Alimanovića te gitaristu Murisa Varajića.

Osim njih, na pozornici će se, kao i uvijek, pridružiti kombinacija starijih i iskusnijih, te mladih pjevača čiji su vokalni talenti neosporni. Među izvođačima naći će se legende poput Vlatka Stefanovskog, Branka Đurića Đure, Borisa Novkovića, Seida Memića - Vajte, Dejana Cukića, Aide Mušanović Arsić, Harija Mata Harija, Nermina Puškara, Zorana Predina, Vladu Kalembera te Gabora Lenđel.

Ovaj neponovljivi projekt započeo je prije 17 godina, a do danas je održan više od 30 puta na prostorima bivše Jugoslavije. "Svi su bili rasprodani, sve dvorane do posljednjeg mjesta su bile popunjene", izjavio je producent i idejni tvorac projekta, Tomislav Kašljević. On je istaknuo kako je ljubav prema Indexima i njihovoj glazbi bila pokretačka snaga ovog projekta te kako je uvijek nastojao održati visoki standard kvalitete, vođen riječima pokojnog Kornelija Kovača, člana Indexa.

"Očaravajuće je kada nakon toliko godina ljudi i dalje pjevaju naše pjesme. To pokazuje da su naše pjesme žive i da su dio nas", izjavio je Fadil Redžić, jedan od osnivača Indexa.

Indexi su ne samo muzika, već i slika jednog vremena. Njihova muzika nosi beskrajnu emociju i ostavlja neizbrisiv trag u srcima slušatelja. Ovaj koncertni događaj nije samo glazbeni spektakl, već i emotivno putovanje kroz vremensku kapsulu njihove muzike koja je obilježila generacije.

Indexi su ostavili neizbrisiv pečat u glazbenoj povijesti bivše Jugoslavije, a njihova muzika i dalje živi i nadahnjuje nove generacije. Ovaj koncertni spektakl pružit će priliku da se ponovno proživi magija njihovih bezvremenskih hitova i da se odaje počast jednom od najznačajnijih bendova ovih prostora.

 

Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!