IH, KAKO BIH TE JA @Kamerni Teatar 55

Date: 29/04

Location: Kamerni Teatar 55, Sarajevo

 

  

 

Ne propustite pogledati hit komediju  "Ih, kako bih te ja" u kojoj igra jedna od najpoznatijih i najproduktivnijih  glumicaJasna Ornela Bery  zadnje vrijeme  široj publici prepozntljiva  po legendarnoj ulozi Bahre u seriji "Dva smo svijeta različita".

Hit komedija "Ih kako bih te jaje predstava koja je postigla veliki uspjeh i naišla na odličan prijem kod publike. Na samoj premijeri glumci su digli publiku na noge koja ih je oduševljena nagradila ovacijamaTakav prijem publike nastavio se  i na svim predstavama koje su odigrane do sada gdje ih je oduševljena publika propratila salvama smijeha i dugotrajnim aplauzima.

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, i komičnih  scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije ubili jedno drugo.
U ovoj adaptaciji  
sve je na jedan duhovit način povezano sa scenama predstave u predstavi, inspirisanim karijerom Jasne Ornele Bery tačnije slikom koju drugi imaju o njoj. Zahvaljujući dramaturzima Vuku Mariniću i Vedrani Božinović, sve je  oblikovano u konceptu jubilejanjenog odnosa prema teatrugluminjenoj karijerimlađim kolegamamuškarcima.

Predstava je izazvala veliku pažnjumedija i mnogobrojna gostovanja u emisijama mnogih TV kuća. Ova predstava je bila povod i za dobijanje nagrade LADIES IN AVARDS 2019 - LADIES IN CROWNza predani rad u svim oblastima umjetničkog izražaja i cjelokupni doprinos kulturnoj sceniGlumica J.O. Bery nosioc je mnogobrojnih nagrada i priznanjaPredstava je namijenjena široj publicitjgrađanima svih uzrasta .

Produkciju predstave potpisuje Jasna Ornela BeryPredstavu je režirao Irfan Avdić.

Pored nje u predstavi igraju još dva izvrsna glumca Vuk Marinić i Amar Selimović .

 

U svojoj bogatoj karijeri ova poznata glumica je u teatru odigralaoko sedamdeset uloga. Igrala u sedamnaest serija: Kumovi, Dva smo svijeta različita, Lud zbunjen normalan, Nedaj  se Nina, Studio 4, Pečat, Krv nije voda, Foliranti, i u mnogim drugim.

Snimila oko četrdeset što dugih što kratkih  filmova između ostalih:

Jasmila Žbanić/Grbavica, Aida Begić /Snijeg, Angelina Jolie /Uzemlji krvi i meda,

Ines Tanović /Naša svakodnevna priča, Jasmin Duraković / Nafaka ,  Živko Nikolić/ Ljepota poroka, Nikola Ljuca/ Vlažnost, Namik Kabil /Unutra, Zoran Čavić/ Žikina dinastija II ...

Filmovi u kojima je igrala bili su u konkurenciji najprestižnijih svjetskih filmskih festivala i nose preko 150 prestižnih nagrada a šest od tih filmova bili su kandidati  BiH za Oskara.  Jedanje od najvećih ambasadora bosanskohercegovačke kulture.

 

 

          

Step 1/4

By clicking on the Buy a Ticket button you begin the process of purchasing tickets for IH, KAKO BIH TE JA on 29.04.2024. 20:00 .

Buy a ticket
Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!